Dārza darbi


Ko dara cilvēki Lieldienās? Taisa olu kaujas. Ko darām mēs Lieldienās? Braucam uz dārzu. Nē, dārzs man nav tikai vieta, kur strādāt. Strādāšana dārzā man ir kā atpūta.

Tātad. Ko šodien sadarīju?

Beidzot pieķēros vienai no savām dobēm, to paplašinot. Atceraties sarkani zilo rožu dobi? Jā, to pašu es šodien sāku rakt. Izveidoju kontūru pēc mēriem un tad raku un raku, un raku. Velēnu ir daudz, tās nonāks komposta kaudzē, lai vēlāk rudenī atkal tiktu iestrādātas dobēs. Uz dobi pārcēlu tunberga bārbeles ‘Orange Rocket’ un ‘Fireball’, čīkstuļu laimiņu ‘Red Cauli’, vilnaino sārmeni un astilbes ‘Fanal Red’. Nākošajās brīvdienās došos pakaļ rozēm ‘Red Leonardo da Vinci’ un ‘Guy Darmet’, kā arī divām tunberga bārbelēm ‘Erecta’. vēlāk dobi papildinās rozes ‘Fisherman's Friend’, ‘Ascot’ un otra ‘Rotkäppchen’. Dobe ir grandioza, bet - ja es kaut kam pieķeros, es to izdaru līdz galam. Ceru, ka viss būs tā, kā izsapņots! Kas interesanti - es nekad neesmu bijusi liela sarkano rožu cienītāja, taču tagad esmu iemīlējusies pat vairākās šķirnēs...
Un vēl es beidzot iestādīju mūsu Ziemassvētku egli.

Red Cauli

Red Fanal

Fireball

Erecta

Orange Rocket

Ascot

Red Leonardo da Vinci

Fisherman's Friend

Guy Darmet

Rotkäpchen

Dobes plānojums 

Dobes sākuma plāns ir redzams šeit, taču nolēmu veikt izmaiņas augu novietojumā, atmetot dažus augus pavisam. Šodien tika ieviestas papildus korekcijas un nolēmām ērtības labad dobes labajā pusē atstāt 1.30 m platu celiņu. Tad sanāks rožu ‘Guy Darmet’ un ‘Fisherman's Friend’ ieskauta taciņa.



Ārpus dārza darbiem

Apstaigāju teritoriju un pamanīju, cik daudz ziedpumpuru ir korintēm. Būs pamatīga ziedēšana! Jau tagad nevaru sagaidīt, jo, kad šie koki zied, ir iespaidīgs skats. 



Klausījos cīruļa dziesmās... Un vēroju lauku ainavu ap mums. Tas ir arī viens no iemesliem, kāpēc negribu tūju dzīvžogu un mums būs formējams eglīšu dzīvžogs. Pēc eglītēm brauksim nākošajās brīvdienās uz Latvijas valsts meži kokaudzētavu Valmierā.




Nav komentāru