Roze ‘Leonardo da Vinci’

 

Attēls no Star® Roses and Plants

Iepriekšējā rakstā es padalījos ar savu rozā rožu topu, tagad gribētu pastāstīt par vienu no savām mīļākajām rozēm - floribundrozi ‘Leonardo da Vinci’.

Šķirne radījis Alens Meilends no slavenās rožu audzētavas Meilland Francijā 1994. gadā. Gribētos uzzināt šķirnes vēsturi - kādēļ rozei izvēlēts tieši šāds vārds. Varbūt roze selekconāram atgādināja par kādu Leonardo da Vinči gleznu vai arī zieds šķita tik skaists kā uzgleznots? Lai nu kā, roze, manuprāt, ir viena no skaistākajām rozā krāsas rozēm un pelnīti ieguvusi gan Moncas zelta medaļu, gan vietu manā dobē.

Ziedi ir lieli, piesātināti rozā krāsā, izteikti pildīti un ap 10 cm diametrā. Personīgi man ziedi atgādina peonijas ziedus. Smarža vāja, bet tas nav galvenais šīs rozes trumpis. Ziedus nebojā lietus, kas manā uztverē ir liels pluss. Mans krūms ir salīdzinoši neliels, ap 50 cm, taču tā var izaugt vidēji ap metru augsta. Lapas spoži tumši zaļas, maz bojā rožu slimības. Kam varu piekrist - lai arī esmu norāvusi vairākas bojātās lapas, šī roze manā dārzā ir visapģērbtākā. Noteikti iestādīšu blakus otru Leonardo da Vinči!

Leonardo manā dārzā 






 



Nav komentāru