Tomāti, ko sēšu šogad


Sveiciens 1. martā! Par spīti šobrīd pasaulē notiekošajam, zemes darbi un daba negaida. Tā mostas, dienas paliek garākas un aicināt aicina kaut ko iesēt. Esmu saņēmusi visas savas tomātu sēklas un gribu iepazīstināt jūs ar tomātu šķirnēm, ko es nolēmu audzēt šogad. Dažas jau man ir pazīstamas, daudzas būs jaunumi manā dārzā.

Sējot savus tomātus, vienmēr iesēju arī kādu balkona tomātu šķirni mammai, kura pāris tomātu stādus katru vasaru audzē uz palodzes.

Šim nolūkam izvēlos šķirni  ‘Balkonzauber’


Ideāla tomātu šķirne audzēšanai puķu podos. Nav jābalsta un jālauž pazarītes (determinanta šķirne).

Pati savā siltumnīcā audzēšu šādas tomātu šķirnes. Dažas jau esmu pārbaudījusi, daudzas būs izmēģinājums.

 ‘Organza F1



Dzelteno tomātu šķirņu klasika. Tas ir šķirņu hibrīds (apzīmē ar F1), kas nozīmē, ka sēklas no šī tomāta augļiem nevar ievākt. Oranžs kokteiļveida tomāts ar iegarenu plūmjveida formas augli ar teicamām garšas īpašībām, ražīgi, var novākt ar ķekaru. Mani mīļākie dzelteni oranžie tomāti!

‘Black Cherry’ 



Agra, ražīga gara auguma ķiršu tomātu šķirne. Augļi lielu ķiršu tomātu lielumā, tumši brūnsarkani, saldi. Viena no manām mīļākajām tomātu šķirnēm!

Beorange F1 



Augļi sākumā ir dzelteni, savu dzelteni oranžo krāsojumu iegūst, tomātam nogatavojoties. Tie ir lieli, miltaini un aromātiski, neplaisā. Šīs šķirnes tomāti ir slimībizturīga. Šķirne iecienīta pārtikas veikalu plauktos, audzēti arī Getliņos.

Golden Königin 



Gara auguma tomātu šķirne, kuriem nepieciešams balsts. Augļi ir dzelteni ar maigu, aromātisku garšu. Kas interesanti - šīs šķirnes tomātus var audzēt kā siltumnīcā, tā atklātā laukā! Dzeltenie tomāti garšas ziņā ir mani mīļākie.

Sweet Million F1 



Augļi sarkani, saldi. Gara auguma ķirštomātu šķirne. Ražīga - pat 100 augļu uz viena ķekara! Šo man ieteica vairāki tomātu audzētāji, tā nu nolēmu izmēģināt.

Tiger F1 



Interesantas krāsas tomāti. Augļi nelieli, sarkanbrūni ar zaļām svītrām. Augļus var vākt pa vienam, gan ar visu ķekaru, ilgi glabājas. Bieza miza ar gaļīgu mīkstumu. Gara auguma šķirne. Jaunums manā dārzā, kas uzrunāja ar to interesanto krāsojumu!

Green Zebra 



Augļi zaļgandzelteni, saldi, apaļi ar gludu mizu. Kad tomāts ir nogatavojies, tad dzeltenās svītras uz augļa paliek intensīvākas. Vienmēr esmu gribējusi izmēģināt zaļas krāsas tomātus! Šī ir viena no Heirloom tomātu šķirnēm.

Cauralina F1 



Vērša sirds tipa tomāti. Augļi lieli, ar labām garšas īpašībām, skaisti sarkanā krāsā ar izteikti sirdsveida formu. 

Ananas 



Agrīna šķirne ar oranži dzelteniem, maigas garšas augļiem. Pilngatavībā parādās sarkana nokrāsa. Augam nepieciešams atbalsts smago augļu dēļ. Šķirne izturīga pret slimībām. Šo jau iepriekš esmu audzējusi, garšoja.

Orange Queen 



Ražīga, bet vēla, gara auguma, ļoti ražīga šķirne. Augļi ir lieli, sulīgi, tumši oranži, ļoti gardi un aromātiski. Augļos maz sēklu.

Nav komentāru