Botānika dārzkopjiem


Īsa pamācība botānikā. Dārzkopja rokasgrāmata. Elegants veids kā visiem saprotamā veidā iepazīstināt ar botānikas pasauli. Šo grāmatu var pieteikt vairākos veidos! Runa par apgāds “Zvaigzne ABC” izdoto grāmatu “Botānika dārzkopjiem”, kuras autors ir Džefs Hodžs. 

Vai esat kādreiz aizdomājušies, kāpēc augi zied? Vai kādēļ to sēklas ir tik atšķirīgas citam no cita? Ko nozīmē lapu dzeltēšana un kurš bija pirmais botāniķis? Un to, kādēļ ginks ir vienā saimē ar egli un priedi, kaut nemaz nav skuju koks? Šie un citi interesanti fakti glabājas šajā brīnišķīgi ilustrētajā grāmatā!

Grāmata ir labi pārskatāma un sadalīta vairākās tematiskajās nodaļās kā, piemēram, Augšana, forma, funkcijas; Iekšējās norises; Augu apgriešana un veidošana; Botānika un sajūtas.
Apskatītas tādas tēmas kā augu vairošanās veidi, sēklu attīstība un dīgšana, pastāstīts par augsni un augsnes pH, par fotosintēzi, to kā augi redz gaismu un uztver skaņu, kā arī - par visiem mums aktuālo tēmu: augu slimībām un kaitēkļiem. Tāpat interesanta sadaļa ir par to, kā augi sevi aizsargā.










Izprotot botānikas pamatus, atveras jauna pasaule un cits skats uz dārzkopību. Daudz kas man jau bija zināms, jo botānika bija viens maniem no mīļākajiem priekšmetiem skolā, taču tāpat arī uzzināju daudz jauna. Ceru, ka es jūs spēju ieinteresēt nopirkt un izlasīt šo grāmatu, jo mani tā patiesi aizrāva!

Par autoru.

Džeofs Hodžs (Geoff Hodge) ir dārzkopības rakstnieks, kurš strādājis par Anglijas Karaliskās dārzkopības biedrības un žurnālu  Garden News” un Garden Answers redaktoru. Ir uzrakstījis astoņas dārzkopības grāmatas par augu apgriešanu, pavairošanu un dārzkopību, kā arī piedalās BBC Radio pārraidītajās dārzkopības programmās Anglijā. Piedalās dažādās dārzu centru un dārzkopības biedrību rīkotajos pasākumos.


___________________________

* Šī nav apmaksāta reklāma, tikai un vienīgi manis pašas viedoklis.

Nav komentāru