Vēl nav par vēlu tulpju stādīšanai



Īstais tulpju stādīšanas laiks ir vēls rudens, kamēr vien augsne nav sasalusi. Tāpēc, ja vēl neesi paspējis iestādīt savas tulpes vai tikai plāno tās iegādāties, tad zini - nekas nav nokavēts! Turklāt šobrīd daudzviet aizvien sīpolpuķēm ir ievērojamas atlaides!

Kādas tulpju šķirnes man ir?

Lai gan šoruden nebiju plānojusi stādīt tulpes, plāni mainījās un tiku pie trim šķirnēm. ‘Negrita, ‘Calgary’ un ‘Pink Impression. Par pārējām divām šķirnē pastāstīšu nākamajā rakstā, bet šodien par tulpi ‘Calgary’.

‘Calgary’ šķirnes tulpes ir neliela auguma (20-25 cm), lieliem, pienbaltiem ziediem. Lieli ziedi ir Triumfa tulpju galvenā pazīme un arī ‘Calgary’ pieder pie Triumfa tulpju grupas. Vairāk par tulpju iedalījumu vari lasīt šeit.
Šīs tulpes ir piemērotas gan grieztajiem ziediem, gan puķu kompozīcijām, un sava nelielā auguma dēļ arī puķu podos un balkona kastēs.

Šoruden kopā ar ‘Calgary’ es stādīšu tumši violeto ‘Negrita’. Smēlos idejas Pinterest un padalīšos ar pāris attēliem idejām kā stādīt baltas tulpes.









Attēliem no interneta jāpieiet kritiski. Kā uzzināju, vēdekļa kļava nav vēl saplaukusi, kad zied vēlās tulpes, tāpat ir ar papardēm. Līdzīgu efektu var panākt, stādot augstās baltās tulpes zem grimoņa vai priekšplānā Tunberga bārbelei. Tāpat paparžu vietā tik pat skaisti izskatīsies grīšļi, hostas un čīkstuļu laimiņu jaunie dzinumi.

Par tulpju stādīšanu

Tulpes stāda saulainās līdz pavisam nedaudz noēnotās vietās, jo tieši tur tās parāda šķirnei raksturīgo augumu un krāsojumu. Protams, arī ēnā tās augs un lieliski izskatās starp neaizmirstulīšu un hostu stādījumiem.

Tulpes stāda 10-15 cm jeb divu līdz trīs sīpolu dziļumā un tik pat lielā attālumā. Audzētāji iesaka stādīt smilšmāla augsnēs un mūsu dārza augsne ir tieši smilšmāla. Tulpes slikti augs vien mālainās augsnēs. Ne stādīšanas laikā, ne pavasarī tulpes nemēslo. Tulpju sīpolā jau ir visas tam nepieciešamās barības vielas.

Vai jau sastādījāt savas tulpes? Kādas tulpju krāsas ir jūsu mīļākās?

___________________________

Attēli no interneta.

Nav komentāru