Biohumuss


 

Sveiki, Pirmajos Ziemassvētkos! Tas brīdis ir klāt, kad tuvojamies gada noslēgumam - šoreiz gan decembris iesācies ar baltām sniega kupenām, gan Ziemassvētki šogad balti. Decembris parasti visiem ir dāvanu laiks un kāpēc gan neapdāvināt savus augus, palutinot tos ar bioloģisko mēslojumu no Wormhouse! Ratus taisa ziemā, ragavas vasarā, vai ne? Tāpēc ziema ir īstais laiks, lai iegādātos darbarīkus, mēslojumu un dažādas sēklas par labām cenām!

Jau iepriekš esmu pazīstama ar Wormhouse produkciju - mēslojumu “O, mēsli!”, ar ko baroju savus telpaugus. Vēlējos šo mēslojumu izmantot arī dārza augiem, tāpēc nopirku šo pašu “O, mēsli!” lielo iepakojumu, kā arī biohumusu.

Piebildīšu, ka Wormhouse ražo arī specializēto mēslojumu rozēm, tomātiem, gurķiem, dārzeņiem, zālienam uc. ar pielāgotām NPK attiecībām. Šoreiz paliku pie universālā mēslojuma, bet gribētos izmēģināt arī specializēto rozēm, pavērot kādas ir izmaiņas augu augšanā un ziedēšanā.

“O, mēsli!” satur slieku biohumusu, ūdeni un pelnu sārmu. NPK attiecības ir 0.1 : 0.03 : 0.5. Šo mēslojumu iesaka lietot telpu un balkona augu, kā arī kultūraugu mēslošanai.



Ko saka paši Wormhouse par savu produktu?

BIOhumuss satura ziņā 4-8 reizes pārspēj kūtsmēslus un kompostus;

Samazina augsnes blīvumu; 

Bagātina augsni ar organiskajām vielām; 

Pozitīvi ietekmē augsnes mikrofloru; 

Liela ūdens ietilpība un noturība; 

Sastāv no izturīgām granulām; 

Palielina sēklu dīgtspēju par 11-24%;

Palielina ražību par 15-25%; 

Ražu iegūst 2 nedēļas agrāk.

 Kas ir biohumuss? 

Biohumuss jeb vermikomposts ir organiskas izcelsmes mēslojums, ko iegūst ar slieku vai Kalifornijas slieku palīdzību, sliekām pārstrādājot organiskos atkritumus – kūtsmēslus, dažādus dārzeņus, lapas un citus dārza atkritumus. Vizuāli biohumuss izskatās kā melnzeme, turklāt  biohumusam nav nekādas smakas. Tas ir dzīvs mēslojums, kas satur pilna spektra makro un mikroelementus.  

Biohumusa jeb sliekkomposta lietošana palielina ražu līdz pat 25 %, tāpēc tiek apgalvots, ka slieku mēslojums ir efektīvāks nekā kūtsmēsli. Biohumuss var būt pat līdz 1000 reizēm mikrobioloģiski aktīvāks nekā kūtsmēsli.

Kā lieto biohumusu?

Humuss ir augiem paredzēts mēslojums, kurā augus stādīt nevajadzētu. Ja augus iestādīs tīrā biohumusā, augam tiks apdedzinātas saknes. Tīrā veidā biohumuss ir ļoti koncentrēts - tas ir jāsajauc vai nu ar augsni vai kūdras substrātu. Lai panāktu maksimālu efektu, vēlamā proporcija ir apmēram 10–40 % no kopējā augsnes un substrāta daudzuma. Proporcija ir atkarīga no audzējamās kultūras vajadzībām. Vēlamā proporcija būtu 3 : 1 (trīs daļas augsnes un viena daļa humusvielu). Palielinot proporciju – tiks apdedzinātas augu saknes, un vēlamais rezultāts izpaliks. 

Esmu jau iepriekš izmantojusi cita ražotāja biohumusu, to iejaucot augsnē stādāmās bedres sagatavošanas laikā, pievienojot arī trihodermīnu (par to pastāstīšu kādā no nākamajām reizēm).

Biohumusu un Wormhouse šķidros mēslojumus var iegādāties gan Depo, gan pasūtot pašu Wormhouse mājaslapā.

Par augu rudens mēslošanu vari lasīt šeit.

___________________________

Šī nav apmaksāta reklāma, tikai manis pašas viedoklis.

Informācijas avoti: Dārza ABC un Wormhouse mājaslapa

Nav komentāru