Mans dāliju Tops




Ar dālijām apslimu šā gada vasarā pateicoties Instagram un Facebook domu biedru grupām. Jā, soctīkli IR bīstami! Līdz šim tās neuzrunāja, jo asociējās ar bērnību un skolas laiku, kad košas dālijas bija vienas no puķēm, kas tika nestas uz skolu. Bet tad es atklāju, ka dālijas ir arī pasteļtoņos...

‘Café au Lait’

Slavenākā 2021. gada dālija, kas izceļas ar savu maigo krēmkrāsas ziedu galvu un tās iespaidīgajiem izmēriem - līdz pat 25 cm! Zieds atveras pilnīgi balts, bet tam nobriestot, parādās raksturīgie krēmkrāsas un Café Latte toņi. Šī dālija ir nr. 1 manā sarakstā un tāpēc obligāti pasūtīšu gumus!

Nopirkt var www.farmergracy.co.uk
www.famflowerfarm.com un arī Latvijā
www.tubera.lv.





‘Diana's Memory’

Veltīta Princeses Diānas piemiņai. Ziedi maigi rozā pasteļtoņos ar tumšāku vidu. Augstums 70 cm.
Nopirkt var www.famflowerfarm.com.







Wizard of Oz’


Mīlīga pompon ziedu dālija, kas īpaši populāra Instagram. Ziedi ir maigi pasteļrozā - mani mīļākie, tāpēc jo īpaši kāroju šo dāliju!
Nopirkt var www.farmergracy.co.uk un 
www.famflowerfarm.com.







‘Eveline’

Trešā populārākā iekš Instagram, kas iekritusi man sirdī, ir šī pomponu dālija. Koši balti ziedi ar violetu vidiņu, 12 cm diametrā. Izaug 120 cm augstas.
Nopirkt var www.eurobulb.nl.







‘Jowey Winnie’

Metru augsta, laškrāsas ziediem ziedoša pompon dālija. Ziediem raksturīgs tumšāks zieda centrs. Izaug līdz 120 cm augsta.
Nopirkt var www.eurobulb.nl.














Melody Harmony

Ceriņkrāsas ziedi īpaši izceļas uz tumšā lapojuma fona - ļoti dekoratīva dāliju šķirne! Neliela auguma, ap 50 cm, tāpēc piemērota arī stādīšanai podos.
Nopirkt var www.eurobulb.nl.












‘Ryecroft Jan’

Pērļu balti ziedi uz gariem, stingriem kātiem, 9 cm diametrā. Izcila griezto dāliju šķirne!
Nopirkt var www.eurobulb.nl.








‘Linda’s Baby’

Persiku rozā pompon dālija, izaug 80-90 cm. Manuprāt, lielisks kontrasts kopā ar perovskiju, salviju un agastahēm.
Nopirkt var www.farmergracy.co.uk.













‘American Dawn’

Dālija, kuras ziedi atgādinot vasaras saullēktus ar saviem koraļu rozā krāsas ziediem un fuksiju krāsas vidiņiem. Manuprāt, viena no skaistākajām šāda toņa dālijām! Izaug 80 cm augstas. 
Nopirkt var www.farmergracy.co.uk.












‘Crème de Cassis’

Ļoti interesanta dāliju šķirne! Ziedlapiņas ir divkrāsainas: ceriņkrāsas virspusē un purpursarkanas ziedlapu apakšpusē. Augstums 80-90 cm.
Nopirkt var www.farmergracy.co.uk.












‘Totally Tangerine’

Netipiski man - man iepatikās šī oranžo toņu dālija! Šai ir koraļkrāsas vienkāršas formas ziedi ar neon-oranžu vidu. Augstums ap 1 metru. Īpaši piemērotas griezajiem ziediem.
Nopirkt var www.farmergracy.co.uk







No Farmer Gracy var pasūtīt jau tagad, bet no Fam Flower Farm un Eurobulb sākot no 1. janvāra, kas ir jau te pat aiz stūra.

Šī būs mana pirmā pieredze ar dālijām. Daudz esmu lasījusi par dāliju audzēšanas pamatprincipiem un uzglabāšanai ziemā, bet varbūt jums ir kādi ieteikumi sekmīgai dāliju uzglabāšanai no savas pieredzes?

Kā ar jums - vai jums vispār patīk dālijas? Kuras ir jūsu mīļākās šķirnes? 

Nav komentāru