Svētku eglīte podiņā


Apsveicu visus ar to, ka no šodienas dienas sāks palikt par kripatiņu garākas, kā arī novēlu jums gaišus un mierīgus svētkus!

Parasti mums katru gadu ir cirsta eglīte no meža. Bet šogad gribējās citādus Ziemassvētkus - bez skujām uz paklāja... Pavasarī taps skujeņu dobe, kur arī šī sudrabegle tiks stādīta. Eglīte pēc svētkiem pārcelsies uz dārzu sagaidīt pavasarī, jo diemžēl podos augušas eglītes telpās neziemo.


Padomi, lai eglīte saglabātos pēc svētkiem līdz pavasarim

1. Eglīti turi pēc iespējas tālāk no apsildes ierīcēm. 
2. Eglītes sakņu kamolam jābūt pastāvīgi mitram, tāpēc to nedrīkst iekaltēt. 
3. Eglīti ārā iznes uzreiz pēc svētkiem, lai tā pēc iespējas mazāku laiku pavada siltās telpās. Ja ārā ir bargs sals, pirms nešanas ārā ieteicams eglīti paturēt kādā vēsākā telpā, lai nav krasas temperatūras svārstības. Ja ārā ir sniegs, eglīti var likt kupenā. Kad sniegs nokusis, to pierok ar visu podu ēnainā vietā, lai tā pakāpeniski pierastu pie āra apgaismojuma.
4. Pavasarī, kad zeme jau atkususi, būtu labi pēc iespējas agrāk eglīti izstādīt zemē, lai tā var turpināt augt. Stādāmo bedri izrok egles poda augstumā, uzrušina un kārtīgi salaista. Eglīti stāda tādā paša dziļumā, kādā tā augusi. Kārtīgi salaista un turpina, līdz eglīte ieaugas. Kad tā būs ieaugusies, to vairs laistīt nevajadzēs. 





Savu eglīti iegādāju Latvijas valsts mežu stādaudzētavā Valmierā. Iesaku pirkt eglītes tieši stādaudzētavās, ja plānojat tās vēlāk pārstādīt dārzā, jo tām sakņu kamols atbilst eglītes vainaga izmēram. 

Kā ar jums, vai esat mēģinājuši podos augušu eglīti izstādīt dārzā? 



Nav komentāru