Rožu stādu rezervācija turpinās!



Sveiciens pirmdienā! Mazs velniņš dīda un nevaru mierīgi nosēdēt. Tā kā man dārzā vietas ir atliku likām (tikai ar to bedru rakšanu tā pagrūtāk...), tad nu par spīti darbam, kas stāv priekšā, vēl plānoju rezervēt vairākas rozes. Šeit neliels ieskats rožu šķirņu aprakstos.

‘Jude de Obscure’

Skaista, gaiši dzeltena angļu krūmroze, ko selekcionējis Deivids Ostins. Ziedi ļoti lieli, kausveida un smaržīgi. Aromāts ir ārkārtīgi spēcīgs ar kārdinošu augļu noti, kas atgādina gvajavi un saldo baltvīnu. Krūms stāvs, gaiši zaļām lapām. 
Nosaukta Tomasa Hārdija romāna vārdā.











‘Saphir’


Ceriņu krāsas krāsas krūmroze, viegli smaržīga. Ziedlapas divkrāsainas: ārpusē baltas, iekšpusē lavandas tonis, ziedlapu ārmala viegli robota. Lapas tumši zaļas, spīdīgas. Ziedkopas jau ir kā viens rožu pušķis - tie ir 3-5 vienā ziedkopā! Izturīga vācu Rosen Tantau roze, ap 120 cm.









‘Red Leonardo da Vinci’


Man jau ir parastais, rozā krāsas Leonardo da Vinci, kurš gan, protams, nav nemaz tik parasts, ja jau man ir pat divi krūmi...
Man ļoti patīk šī retro rožu zieda forma un no sarkanajām patīk tieši vēso toņu sarkanās rozes, kam ir zilgans apakštonis. Šī roze ir sulīgā jāņogu krāsā.






‘Apple Blossom’


Vīteņroze, kuras ziedi patiešām atgādina ābeļziedus un tā bija mana mīlestība no pirmā acu skatiena. Latrozes mājas lapā kā jaunums. Ziediem viegls, neuzbāzīgs aromāts. Roze tikusi radīta ASV 1932 gadā - gana sena rožu šķirne. Augstums 3 metri.







‘Angela’


Rozes ziedi man atgādina sakuras, tāpēc pēc izpētes internetā, nekavējoties ieliku savā vēlmju sarakstā. Otra mana vājība aiz angļu rozēm ir rozes, kas atgādina ābeļu un citu pavasarī ziedošu koku ziedus. Kas gan var būt labāks kā “sakuras” visas vasaras garumā! Šī Kordes floribundroze solās būt ap metru augsta.





‘Fisherman's Friends’

Skaista Deivida Ostina roze ar interesantu nosaukumu. Kādēļ tāds ticis dots šai rozei, to neesmu noskaidrojusi. Paša David Austin mājaslapā gan neatrodu nekādu informāciju par šo rozi, tāpēc lasīju iekš helpmefind.com. Tā ir tumši sarkana roze - jau atkal manos mīļākajos vēsajos sarkanajos toņos, par kuriem es gan vēlos pārliecināties dzīvē, jo internetā bildes var būt mānīgas - sarkano krāsu ir grūti fotografēt. Roze ļoti smaržīga, kā jau angļu roze, ar netipiski lieliem ziediem. Roze pieder pie tā sauktajām vienreiz sezonā ziedošajām rozēm, ar iespēju uzziedēt arī otrreiz. Izaugs ap 120 cm.


‘Jubilee Celebration’


Laškrāsas-koraļļu rozā ziediem ziedoša vēl viena Deivida Ostina krūmroze. Nosaukta par godu karalienes Elizabetes II kronēšanas jubilejas svinībām. 
Ziedi ap 9 cm diametrā, tiem ir spēcīgs augļu/citrusu aromāts. Krūms ap 120 cm augsts.





‘Ballerina’


Angļu krūmroze, kas, pretēji pierastajām angļu rozēm, nav pildīta. Divkrāsainajiem ziediem viegls muskusa aromāts, tie ir 5 cm lieli. Pati roze izaugs ap 120 cm augsta.













Rozes no
Latroze un 7rozes.

Ceru, ka man jūs atkal izdevās iekārdināt! :)

Nav komentāru