Sēklu medības





Sveicieni pirmdienā! Esmu sākusi jau laika atskaiti līdz brīdim, kad varēs izsēt pirmās sēklas. Jā, tieši tik ļoti es jau sāku gaidīt pavasari.
Bet tikmēr, kamēr nevaru būt līdz elkoņiem dārzā, es meklēju internetā dažādus interesantus augus ar ko priecēt acis vasarā!

‘Kilamanjaro’ 



Samtenes nav manas mīļākās puķes, tās stādu vien lai pasargātu augus no kaitēkļiem, jo samtenes satur fitoaleksīnus. Tās man vienmēr asociējušās ar sabiedriskajiem apstādījumiem. Taču viss plūst, viss mainās un šķiet, ka būšu atradusi šķirni, kuru ar prieku gribētu redzēt savā dārzā 
Šai samtenei ir lieli (līdz 8 cm diametrā), pildīti, krāšņi ziedi krēmkrāsā. Šī ir liela auguma samtene, augstums no 50 līdz 70 cm. Nopirkt var www.veikalsdarzam.lv.

‘Eskimo’ 



Kā pirmo netradicionālas krāsas samteni ieraudzīju šo. Nav gan pārāk labas atsauksmes dzirdētas par Kurzemes sēklām, bet es nolēmu riskēt. Šī ir vidēji augsta, kompakta auguma, ar līdz 5 cm diametrā krēmdzelteniem ziediem ziedoša samtene.
Nopirkt var www.veikalsdarzam.lv.





‘Moonshine’



Vienmēr dārzā esmu gribējusi saulespuķes un nejauši sanāca atrast šo te burvīgo, citrondzelteno saulgriezi! Vidēji augsta, izaugs līdz 160 cm.
Nopirkt var www.veikalsdarzam.lv






‘Sunset Buff’




Lai gan kliņģerītes parasti ir oranžas un dzeltenas, Twitter sanāca uziet šādas te aprikožu-krēmkrāsas ziediem.
Nopirkt var www.darzaabc.lv.







‘Amazing Gray’ 

Magones ir sarkanas, baltas, dzeltenas, vai ne? Izrādās, ka var būt arī pelēkas! Izaug 60 cm augstas.








‘Royal Wedding’ 



Balti ziedi ar zilpelēku zieda centru - actiņu. Izaug 70 cm augstas. Anglijā ir ziemciete, gribētu noeksperimentēt kā aug Latvijas apstākļos.






Verbascum phoenicum



Purpurvioletais deviņvīru spēks ir koši violetiem ziediem ziedoša savvaļas suga, kas dabā aug Centrāleiropā un Centrālāzijā.
Izaug 90 cm augsta ziemciete.
Nopirkt var www.mr-fothergills.co.uk





‘Cloth of Gold’



Koši dzelteni vīgriežu pelašķi. Izaug 120 cm augsti un, manuprāt, lieliski iederas dabīgā stila dārzos kopā ar graudzālēm. Ziemciete.
Nopirkt sēklas var www.mr-fothergills.co.uk un stādi pieejami www.baizas.lv.






‘Sugar Baby’ 



Pievienošu arī kaut ko no augļu sadaļas - arbūzu ‘Sugar Baby’. Šogad pirmoreiz vēlos izmēģināt arbūzu audzēšanu. Melones jau esmu izmēģinājusi un tās tikušas atzītas par labu esam, tagad kārta arbūziem. Siltumnīcā audzējama šķirne, nesegtajās platībās raža nogatavosies vien karstā vasarā. Šī arbūza augļi sver 5-7 kg, augļa mīkstums ļoti salds, sulīgs.
Nopirkt var www.darzaabc.lv.


‘Di Sicilia Violetto’



Eksotiskākas krāsas ziedkāposti ar koši violetām ziedu galviņām.
Nopirkt var www.darzaabc.lv. Pašlaik gan izpārdoti Cerēšu, ka vēlāk pavasarī atkal būs pieejami!













‘Purple Teepee’




Violetas krāsas sviesta pupiņas. Ražot sāk agri, pākstis līdz 15 cm garas. Pats pupiņu krūms ir kā jau zemās krūmu pupiņas. Sēklas gaiši rozā. Nopirkt var www.darzaabc.lv.










‘Rainbow F1’


Manuprāt, skaistākie burkāni pasaulē! Ļoti patiks bērniem. Klāt piepirkšu šķirni ‘Deep Purple H’, kas ir violeto burkānu šķirnes hibrīds, lai būtu varavīksne visā tās krāšņumā!

Nav komentāru