Atradumi jaunajai sezonai



Netradicionālas krāsas ziedi ziemcietēm un sīpolpuķēm jau ilgu laiku ir mans klupšanas akmens, jo reizēm pierastās krāsas šķiet ikdienišķas vai gluži vienkārši neuzrunā. Šeit mani favorīti, ko arī vēlos iegādāties 2022. gada pavasarī/rudenī.

‘White Temptation’



Manuprāt, ļoti skaista, netradicionālas krāsas dienziede - krēmbalta ar zaļu zieda vidiņu. Augstums kā jau dienlilijām - 70 cm. Līdzīga šai vēl ir ‘Arctic Snow’.

Nopirkt var www.daugmaleslilijas.lv.







Fritillaria persica


Vēl par netradicionālas krāsas ziediem, manuprāt, vērts pieminēt Persijas fritilārijas. Persijas fritilārijas ir vienas no augstākajām fritilāriju sugām, sasniedzot pat metra augstumu! Savvaļā aug Turcijas dienvidos. Zied aprīlī - maijā. 

Melni violeti ziedi, vidēji ap 30 ziediem uz viena ziedkāta. Nopirkt var www.eurobulb.nl.

Gribētu izcelt vēl divas šķirnes.





‘Green Dreams’ 

Zaļganvioleti zvanveida ziedi, ap 30 uz viena ziedkāta. Nopirkt var www.eurobulb.nl.

‘Ivory Bells’


Ziedi zaļganbalti un salīdzinot ar citām sugām un šķirnēm, tā ir ar visgaišākajiem ziediem. Nopirkt var rudenī www.farmergracy.co.uk.

Radē fritilārija (Fritillaria raddeana)


S
avvaļā aug Irānā, Turkmenistānā un Kašmirā. Līdz 90 cm augsta. Blāvi zaļgandzelteni zvaniņi līdz pat 10 ziediem uz viena ziedkāta.
Nopirkt var rudenī www.farmergracy.co.uk.







Kanna ‘Stuttgart’ 



Persiku krāsas ziedi lieliski izceļas uz baltraibo lapu fona. Pēc manas pieredzes Stuttgart, pretēji citām kannām, ir jāstāda pusēnā, citādi tiešā saulē lapas apdeg.

Nopirkt var www.darzaabc.lvwww.eurobulb.nl un www.farmergracy.co.uk.


Eritronija ‘Pagoda’


Šai sīpolpuķei ir skaisti, nokareni ziedi ar plaši atliektām ziedlapām. Lapojums ir zaļš ar brūnganu zīmējumu. Zied sērdzelteniem ziediem aprīļa beigās, maijā.
Nopirkt var www.darzaabc.lv un www.eurobulb.nl.








Kādi ir jūsu atradumi? Padalaties komentāros!

Nav komentāru