Rudens mēslojums



Rit pēdējie rudens darbi: jāsakopj siltumnīca, ja tas jau nav izdarīts, jāstāda sīpolpuķes, jāgrābj lapas un jāturpina gatavot augus miera periodam. Siltumnīca man ir devusies pelnītā atpūtā, sīpolpuķes vēl jāiestāda (es ceru paspēt pirms laiks kļūst aukstāks, lai pašai nav neomulīgi strādāt dārzā) un samēsloju augus. Šogad ieziemoju savus augus ar Mēslolojums Ziem-guļa mēslojumu ar samazinātu slāpekļa daudzumu. 

Kādēļ rudenī svarīgi mēslot ar mēslojumu bez slāpekļa? 

Slāpeklis veicina augu zaļās masas pieaugumu, kas pirms ziemas nav vajadzīgs. Jēlie dzinumi tāpat nepārziemos. Lai jaunie dzinumi paspētu nobriest, tiem nepieciešams palielināts kālija daudzums. Savukārt, par to, lai sakņu sistēma labāk sagatavotos ziemas mieram, gādā fosfors. Ar slāpekli bagāti ir pavasara un vasaras mēslojumi, kad svarīgi ir augus pamodināt un veicināt to augšanu.

Par Ziem-guļu

Tas ir 100% dabisks universāls mēslojums, kas palīdzēs augiem pārvarēt ziemas aukstuma periodu. Tam ir samazināts slāpekļa apjomu (3,7%) un paaugstināti fosfora un kālija līmeņi, lai augi ātrāk nobriedinātu izdzītās lapas un ziemas apstākļi tiem neko nenodarītu. Šim mēslojumam NPK attiecība ir 3.7:6:12.

Šo mēslojumu izmanto sīpolpuķēm, ziemcietēm, daudzgadīgajiem dārza un dekoratīvajiem augiem, augļu kokiem, ogu krūmiem (avenes, kazenes, zemenes, mellenes, meža zemenes utt.), zālājam.

Starpcitu, šo mēslojumu var izmantot arī telpaugiem!

Tā kā šis mēslojums ir 100% dabīgs, tas nekaitēs rokām un augu saknēm. Es to izbārstīju ar kailām rokām bez dārza cimdiem. Aromāts ir patīkams - smaržo pēc dzīvnieku barības. Tā smarža diemžēl uzrunāja arī manu suni, kurš gāja pēc tam rušināties pa dobēm. :) Protams, mēslojumu nav paredzēts lietot dzīvnieku uzturā, tāpēc nevajadzētu pieļaut mājdzīvnieku piekļuvi tam.
Sastāvā gaļas un kaulu milti, melase, kaļķakmens, kālija sulfāts (dabiskas izcelsmes), dikalcija fosfāts (dabiskas izcelsmes). 






Kā lietot?

Mēslojumu iemaisa augsnē pie auga saknēm, vidēji pāris saujas mēslojuma uz augu jeb 125g/m2. Lieto reizi gadā rudens sezonā, lai augs sagatavotos miera periodam un nobriedinātu savus dzinumus. 

Es ar šo mēslojumu samēsloju gan rozes, gan ogulājus, ziemcietes un košumkrūmus, izņemot skujeņus un hortenzijas. Tiem paredzēts savs mēslojums ar atbilstošu pH.












Ar ko rudenī savus augus lutini tu?

___________________________

Liels paldies zīmola pārstāvjiem par saņemto dāvanu. Šis fakts nekādā veidā neietekmēja manu viedokli un atsauksmi.

Nav komentāru